Skip to Content
Banner

Varmista kuivaushuoneen ja kiinteistöpesulan toimivuus oikeaoppisella kartoitus- ja suunnittelutyöllä.

Sijoittaminen

Ilmankuivaaja sijoitetaan puhaltamaan narujen suuntaisesti. Paras paikka on keskellä seinää. Huomioi lattiakaivolle vievän poistoputken reitti koneen sijoittamista suunnitellessa. Kone säädetään vaakasuoraksi molempiin suuntiin säätöjaloilla. 

Huoneen kattoon asennetaan kattopuhallin mikäli huone on yli 14 m2 kokoinen tai huone on pidempi kuin 5 m. Kattopuhallin sijoitetaan 2/3 huonemitan päähän ilmankuivaajasta mitattuna.

Näyttöohjain asennetaan oven viereen.

 

Kiinnittäminen

Kattopuhallin sijoitetaan 2/3 huonemitan päähän ilmankuivaajasta mitattuna. Kattopuhaltimen kiinnitysruuvien tulee olla värinänvaimennuskumien varassa eivätkä ruuvit saa osua suojaritilään.  

Näyttöohjain asennetaan oven viereen n. 1600 mm korkeuteen.

 

Sähköliitäntä

Joka koneelle asennetaan oma turvakytkin. Turvakytkin tulee asentaa helposti päästävään kohtaan,   asennuskorkeus n. 1600 mm. Mikäli turvakytkin on yli 1500 mm päästä ilmankuivaajasta viedään turvakytkimeltä kaapeli koneen taakse seinälle asennettavaan jakorasiaan. 

Ennen sähköliitännän tekemistä tarkista koneen tyyppikilvestä että koneen virtalaji ja sulakekoko vastaavat sähkösyötön arvoja. Joka koneella on oltava omat sulakkeet.

Ilmankuivaajan ja näyttöohjaimen välille asennetaan verkkokaapeli CAT5. Johtimet kytketään molemmissa päissä samoin merkittyihin liitäntäpisteisiin.

 

Viemäriliitäntä

Ilmankuivaaja poistaa veden painovoimaisesti ja poistovesi johdetaan lattiakaivoon. Paras paikka lattiakaivolle on ilmankuivaajan vieressä. Kohteessa, jossa lattiakaivoa ei ole huoneessa voidaan poistoputki viedä seinän läpi viereisessä huoneessa olevalle lattiakaivolle. Poistoputken halkaisija on 32 mm. Putkessa pitää olla jatkuva lasku ja lähtökorkeus on 430 mm.

Ripustusjärjestelmä

Kiinnitystankojen asennuskorkeus on 1850 mm. Tanko kiinnitetään seinään joka vaijeriparin kohdalta. Kiinnitysruuvien tulee kestää märän pyykin paino.

Vaihtoehtoisesti kiinnitystanko voidaan kiinnittää sivuseiniin kiinnitettyyn puupalkkiin. Tätä ratkaisua käytetään kun huoneen päädyssä on ovi tai ikkuna. Puupalkin etäisyys päädystä 600 mm.

Kattoripustinta käytetään kun puupalkkia ei voi kiinnittää sivuseinään. Ripustimessa on korkeussäätö jolla palkki saadaan säädettyä oikeaan korkeuteen.

Ripustusvaijeri pujotetaan kiinnitystankojen välille yhtenäisenä juoksuna. Tangoissa olevat puristuslaatat  helpottavat  vaijerin kiristämistä ja estävät vaijerin vaurioitumisen liukumisen vuoksi.  

Välikiinnikkeitä laitetaan vaijeriparille 1 m välein. Ne pitävät vaijeriparin yhtenäisenä jolloin pitkien tekstiilien liepeiden väliin jää tilaa.

Ilmanvaihto

Esteri ilmankuivaajalla varustetun kuivaushuoneen ilmanvaihto voidaan mitoittaa Rak MK D2 mukaisesti pienemmäksi kuin 2 dm3/s/m2, suositus 1 dm3/s/m2. Poistoilmaventtiileiksi suositellaan kuivauksen ajaksi helposti suljettavaa mallia

?

Tarvitsetko apua suunnittelussa?

Täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun yhteydesssä
sähköpostitse tai puhelimitse mahdollisimman pian.

Back to top