Skip to Content
Banner

Esteri Pesulakoneet Oy pesulakonetehdas - yli 50 vuoden menestystarina

1961 perusti Fjalar Karling espoolaisen taloyhtiön kellariin jäähdytyspattereita valmistavan ja asentavan yrityksen. Syntyi Jäähdytyskone Oy, toiminimi 7.5.2015 alkaen on Esteri Pesulakoneet Oy.

1965 aloimme tuoda Tanskasta Volund-merkkisiä pesulakoneita . Merkki oli aikansa edelläkävijä, koneet olivat täysautomaattisia ja ottivat kylmän lisäksi myös lämmintä vettä.

1973 vaikutti öljykriisi myös kiinteistöpesuloihin. Pyykki kuivattiin yleisesti puhaltimella varustetulla lämminvesipatterilla, joka oli energiaa tuhlaava ja hidas kuivaustapa. Fjalar yhdisti kokemuksensa kylmä- ja pesula-alalta. Syntyi täysin uusi tapa kuivata pyykkiä, ilmankuivaus lämpöpumpun avulla.

Kaapista kuivaushuoneeksi

FÖHN 2-kuivauskaappi oli ensimmäinen lämpöpumpputoimisella ilmankuivaajalla varustettu tuote. Kaappi ja siitä edelleen kehitetty kuivaushuoneen ilmankuivaaja JUNIT saavuttivat nopeasti vahvan aseman kiinteistöpesuloiden pyykinkuivauksessa.

1978 teimme yhteistyösopimuksen Wärtsilän kanssa ja tuotteitamme alettiin markkinoida PEKO-merkkisinä. Tuotannon kasvun myötä kasvoi myös tilan tarve. 1982 valmistui oma teollisuushalli Vantaan Petikkoon.

1985 siirryimme markkinoimaan tuotteitamme omalla tuotenimellä. Kun nimeä mietittäessä ulkona satoi, hyväksyttiin nimiehdotus ESTERI oitis. Kuvaahan se hyvin tuotteitamme, jotka liittyvät pyykin pesuun ja kuivaukseen.

Todellinen vaihtoehto

Tuotantoa laajennettiin ja aloimme valmistaa myös pesukoneita. Samalla tehtiin tuotekehitystyötä ilmankuivaajien saralla. Tavoitteena oli saada kehitettyä Junit -kuivaajasta todellinen vaihtoehto kuivausrummulle.

Vuoden kehitystyön tuloksena syntyi kuivaushuonejärjestelmä, joka koostui ESTERI TURBO- ilmankuivaajasta, ESTERI KP-kattopuhaltimesta ja ESTERI RJ-ripustusjärjestelmästä. Ensimmäistä kertaa pyykinkuivaushuone vastasi kondensoivaa kuivausrumpua kuivausteholtaan!

Isän jalanjäljillä

1986 "Jallun" pojat Harri, Jan ja Kim ryhtyivät toimimaan ESTERI-tuotteiden parissa. 1993 Fjalar Karling siirtyi hallituksen puheenjohtajaksi.

Työntekijät tärkein voimavara

Työ jatkuu. Vahvuutemme on aina ollut joustavuus ja innovatiivisuus. Asiakkaan tarpeista lähteneet uudet ideat on nopeasti siirretty tuotteisiin. Kaikkein tärkein voimavaramme ovat olleet kuitenkin työntekijämme. Laadukas tuote ei synny ilman huolellista suunnittelua ja valmistusta, josta kiitos kuuluu henkilöstölle.

?

Haluatko kuulla lisää meistä? Ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

Back to top